Home  Arhiva  Isjecci iz novina  Nestle                 
 

Nestlē

Poštovani saradnici,

S posebnim zadovoljstvom Vas obavještavamo da je Teloptic d.o.o. Sarajevo, nakon višemjesečnih pregovora, od 04.septembra 2006. godine postao eskluzivni distributer Nestlē proizvoda za tržište Bosne i Hercegovine. Robne marke koje će Teloptic distribuirati: NESCAFĒ, NESQUICK, THOMY, MAGGI, čokolade (KIT KAT, SMARTIES, LION), NESTLĒ konflekse, kao i hranu za novorođenčad NAN 1, NAN 2, NAN H.A.1,NAN H.A. 2, pre NAN, ALFARE, voćne kašice, voćne sokove kao i žitne kašice za djecu starosti 6+ mjeseci itd.

Ovim značajnim projektom Teloptic d.o.o. Sarajevo je sebi osigurao jedno od vodećih mjesta u distribuciji roba široke potrošnje na BiH tržištu. Povodom dobijanja ovog velikog posla zaposlenje u našoj kompaniji su dobila 42 nova uposlenika u komercijalnom sektoru, dok je broj uposlenika na poslovima skladištenja i dostave također porastao. Tim povodom vozni park Teloptic-a se povećao za novih 48 vozila.

Kompanija Teloptic d.o.o. danas ima 530 zaposlenih, te raspolaže voznim parkom od 236 vozila za različite namjene. Primarne djelatnosti ove kompanije su proizvodnja i distribucija roba široke potrošnje. U svom proizvodnom sektoru Teloptic proizvodi gazirana i mirna bezalkoholna pića, mlijeko i mliječne proizvode, te vodu.  Teloptic je vlasnik licence za proizvodnju i prodaju Sinalco gaziranih pića, Frupi sokova i voćnih sirupa za BiH tržište, te većinski vlasnik Milkos-a - Sarajevske mljekare. Teloptic je također jedna od vodećih distributerskih kuća roba široke potrošnje na tržištu BiH. Pored distribucije svojih proizvodnih robnih marki, Teloptic je ekskluzivni uvoznik i distributer renomiranih svjetskih i regionalnih robnih marki: Colgate-Palmolive, Plantaže 13 Juli, Sony Ericson, Panasonic, itd. 

Kompanija ima sjedište u Sarajevu, a mikro distribuciju na cijelom prostoru BiH obavlja preko regionalnih centara sa skladišnim prostorom i hladnjačama u 6 poslovnih jedinica: Sarajevo, Mostar, Banja Luka (TC Zona d.o.o.), Zenica, Tuzla i Bihać.

 

    Autorska prava Teloptic d.o.o. Sarajevo 2006.